1979 / Telegramet midis udhëheqësve

Shoku Enver kish shkruan në Shkodër për të inspektuar shtëpitë e ndërtuara pas shembjeve të tërmetit të 15 prillit 1979. Shoku Mehmet ndodhej në Qytetin Stalin (Kuçovë)

Që atje i jep udhëheqësit me telegraf se një shok i partisë ishte sëmurë. Lajmi i tërmetit ishte në plan të dytë. Pak vite me vonë, shoku Kadri dhe shokut Mehmet dolën “pjesëtarë të një organizate kundërrevolucionare”

***

Shokut Enver, Shkodër

1-Kadriut iu përsërit kriza e kolicistit dhe u detyrua regjim shtrati. Tash u qetësua. Nesër mjekët vendosin nëse do operohet. Është mirë. Fola me të.

2-Mbrënë ora 1.05 dhe sot ora 12.30 ra tërmet në rrethin e qytetin Elbasan. 4.5. e 5 ballë. Dëme s’ka, vetëm pati ndërprerje energjie elektrike kombinati, që u vendos menjëherë.

Mehmeti
Qyteti Stalin
21.10.1979