Bashkia nxjerr në ankand Vllazninë, Ademi tregon arsyen / Sponsori Xhaferri: Do bëj ofertën time

Bashkia Shkodër pas shumë e shumë peripecishë ka nxjerrë në ankand aksionet e klubit të Vllaznisë, që aktualisht menaxhohet nga sponsori Alban Xhaferri. Me anë të një njoftimi në faqen zyrtare bashkia thotë se në shitje do të jenë 100% të aksioneve me një çmim dysheme prej afërisht 508 milionë lekësh të vjetra. Në një konferencë shtypi kryetarja e bashkisë Voltana Ademi tregon edhe arsyen përse ky vendim erdhi tani.

Në ndryshimet e fundit për ligjin për sportin u kërkohet pushtetit vendos dhe qëndror të kryejnë proceset e shitjes në vazë të legjistacionit në fuqi, u shpreh kryebashkiakja.

Më tej Voltana Ademi shpjegon se u zgjodh ankandi si mënyr shitje për tu dhënë mundësinë edhe sponsorëve të mëparshëm për të marrë pjesë në garë

“Ne kemi dashur që tu japim mundësinë të gjithë atyre që konkurojnë të marrin pjesë jo vetëm ata që janë të interesuar sot, por edhe ata që kanë investuar më përpara te Vllaznia, duke qenë pjesë e sponsorizimit, reklamave, apo gjithçkaje që ka qenë kontribut” deklaroi ajo.

Në një intervistë për Report Tv me datë 23 shtator, sposnsori aktual i Vllaznisë, Alban Xhaferri, ka deklaruar hapur se ai do të tentojë të blejë aksionet e klubit shkodran, duke u konfirmuar kështu si ofertuesi i parë në këtë ankand.

“Duke kontribuar dhe duke hyrë më shumë në proces, qëllimi final është që te jem pjesë e Vllaznisë në kontekstin e aksioneve. Shpresoj që këto procedura të kryhen në një të ardhshme të afërme dhe nomralisht kush është I interesuar do të ketë mundësinë e marrjes pjesë. Ne duke krijuar një eksperiencë, duke dhënë një kontribut, mendojmë të jemi pjesë esenciale e Vllaznisë” është shprehur Xhaferri