VIDEO / / Konvikti i Universitetit te Shkodres transformim total

Para dy vitesh kushtet e mjerueshme te konviktit univeristetit te shkodres bene qe dhjetra student te Univeristetit Luigj Gurakuqi te ngrihen ne proteste. Sot ajo godine paraqet nje realitet krejt tjeter. Pas marreveshjes me Paktin per Univeristetin , Qeveria Shqiptare ne bashkepunim me Fondin shqiptar te zhvillimit ka investuar aty duke e bere ate nje konvikt me kushte optimale, si nga ana infrastruktuore ashtu dhe sa I takon komoditetit, higjenes dhe sigurise.

Drejtuesi I ketij institucioni Jetmir Lumaj thote se tashme ky konvikt konkuron me kushte cdo banese me qera te cilat vitet e fundit ishin opsioni I preferuar nga studentet. Ndersa tarifa ka mbetur e pandryshuar 38 mije leke te reja ne njje vit akademik, qe eshte nje cmim minimal krahasuar me tregun sot

I pyetur nese ne kete situate pandemie jane marre masat per te parandaluar cdo situate eventuale infektimesh, drejtori Lumaj thote se konvikti I vajzave ka infermieri brenda godines , staf mjeksor si dhe termometra infrared

Ne nentor pritet te nis viti I ri akademik ndersa ky konvikt ka kapacitet per te akomoduar 160 vajza. Nje investim i tille ishte i domosdoshem dhe i shume pritur ne univeristetin Luigj Gurakuqi , univeristeti me i madh ne veri te vendit I cili pret studente dhe nga trevat shqipfolese.

https://www.facebook.com/eetimes.al/videos/779427599458390/