Alida Banushi , mesuesja qe priti me muzike dhjetra breza nxenesish!

Alida Kalaja Banushi ka dale ne penision pas 42 vitesh ne arsim . Nga viti 1978 ku e nisi punen ne Dajç te Bregut te Bunes per te vijuar me pas ne Vaun e Dejes e me pas ne Pjetroshan te Malesise se Madhe. Nga viti 1991 ajo ishte mesuese e lendes se muzikes ne Shkollen Ndre Mjeda ne qyetin e Shkodres.

Kushdo qe e ka njohur nga afer eshte deshmitare per energjine e pashterur, punen e palodhur dhe impenjimin per te dhene me te miren, duke evidentuar talente ne fushen e muzikes por edhe perkrahese e nismave social kultorore.

Fale mesuese Lides shkolla Ndre Mjeda ka pritur çdo dite me muzike nxenesit duke krijuar nje atmosfere te ngrohte drejt bankave te klases. kete tradite te bukur ajo e ka vijuar edhe sot, ne nje fillim shkolle aspak te zakonte por nuk ka pranuar qe nxenesve te saj ti mungoje muzika duke zbutur zymtesine friken dhe pasigurine.

Ajo eshte percjelle nga nxenesit dhe koleget me buqeta me lule dhe shume mirenjohje per nje kontribut te pashlyer , si nje model i mesueses qe arsimin e ka kryefjale te jetes. eetimes