Kosova dhe Serbia nënshkruajnë marrëveshjet me Amerikën

Kosova dhe Serbia kanë nënshkruar marrëveshje ndaras me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Gjatë kësaj ceremonie i pranishëm ka qenë presidenti amerikan, Donald Trump, i cili është bërë dorëzan i ujdive të nënshkruara nga Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti dhe Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq.

Marrëveshja e arritur sot është e karakterit ekonomik dhe nuk përfshin pikën e shumëpërfolur të njohjes reciproke.

Gjithsesi marrëveshja nuk është bërë ende publike për median por ka informacione se në të nuk janë përfshirë disa çështje si të zhdukurit e luftës dhe kufijtë