“Njerëzit vdesin çdo ditë” Doktori që nuk ka marrë pushime prej më shumë se 3 muajsh: Në një javë kam nënshkruar më shumë certifikata vdekjeje sesa gjithë karrierën time

Doktor Joseph Varon nuk ka pasur asnjë ditë pushimi në muajin e kaluar. E premtja ishte java e 13 e tij radhazi që drejtonte njësinë e koronavirusit në Qendrën Mjekësore të Përkujtimit të Houston-it.

“Nëse më pyet se si dreqin kam qenë në gjendje të mbijetoj për 134 ditë pa ndalesë, mendoj se është adrenalina. Por unë jam duke vrapuar në tym, është e vështirë ka deklaruar ai.

Edhe java e kaluar ishte më e vështira e tij në gjithë këtë kohë që ka punuar mes situatës të vështirë të pandemisë. Me Houston që me një rritje të rasteve Covid-19, ai nënshkroi më shumë certifikata vdekjeje sesa në të gjithë karrierën e tij.

Njerëzit po vdesin çdo ditë u shpreh ai. Dita e punës e Varonit niste herët. Rreth orës 4:30 ose 5 të mëngjesit, ai shkon në spital dhe shkon direkt në njësinë koronavirus, ku ai dhe ekipi i tij kalojnë tek të gjithë pacientët. Pastaj ai fillon të ndajë oraret

Ai është i përfshirë me gjithçka dhe shumë personal. Ai ulet në shtrat me njerëzit, do ti përqafojë dhe të bisedojë. Është shumë e pabesueshme për tu parë u shpreh fotografi Callaghan O’Hare, i cili i ka hyrë disa herë gjatë një muaji të kaluar në infektiv.

Kujdesi për pacientët me koronavirus zgjat minimumi 10 orë çdo ditë, tha Varon. Më pas ai takohet me pacientët e tij të tjerë në spital, me ata që nuk kanë koronavirus.

“Nëse jam me fat, kthehem në shtëpi para orës 10 të natës. Nëse nuk kam fat, që është shumica e kohës, shkoj në shtëpi pas mesnatës“ tha ai.