Po vjen i nxehti afrikan, muaji gusht do të jetë përvëlues

Jo vetëm korriku do mbyllet i nxehtë, por edhe gushti do të hyjë përvëlues. Periudhën, nga 23 korriku 23 gusht, gjermanët e quajnë “Hundstage” që do të thotë “Ditët e qenit”

Shpjegimi gjendet në mitologjinë greke. Sipas saj i nxehti i kësaj periudhe shpjegohet si rezultat i kombinimit të dritës së diellit, me nxehtësinë e yllit shumë të shndritshëm “Sirius” që njihet ndryshe si “Ylli i qenit”

“Në këto ditë të fundit të korrikut do të kemi temperatura deri në vlera 41 gradë, si në Lezhë, Gjirokastër dhe Elbasan. Gushti do të hyjë gjithashtu i nxehtë, por me vlera temperaturash deri në 38 gradë. Ne ndodhemi në periferi të të nxehtit afrikan, që largohet në fund të javës që vjen” thonë meteorologët / Top Channel