Doni të dini nëse keni kaluar korònavirusin? Mjeku i sèmundjeve ínfektive flet me detaje, shenjat që tregojnë se e keni mpòshtur që në janar

Shumë njerëz mund të kenë qenë me korònavírus, por nuk arrijnë të kuptojnë nëse e kanë kaluar apo jo. Përvec testit serologjik që tregon të vërtetën, mjeku i sèmundjeve ínfektive në Universitetin e Utah në Lake City thotë se nëse keni qenë shumë sèmurë mes periudhës janar – shkurt, e keni kaluar korònavirusin.

Nëse për disa ditë, në këtë periudhë, keni pasur ethe, kollë dhe lodhje të tepërt, ka shumë gjasa që ju ta keni kaluar vírusin. Sipas mjekut, papritur mund të keni humbur nuhatjen dhe shijen e ushqimit!

Humbja e nuhatjes dhe e shijes, është një nga shenjat që dallon korònavirusin e ri. Rreth 66% e atyre që janë bartës me korònavirus, kanë këtë simptomë. Nëse krejt e papritur, edhe ju për një kohë keni humbur nuhatjen dhe shijen, mund të keni pasur Còvid19

Nëse të gjithë familjarët janë prekur në të njëjtën kohë, pavarësisht se dikush mund të ketë pasur më shumë shenja ose më pak, keni qenë të ínfektuar. Kruajtja dhe shenjat në lëkurë janë një ndër shenjave të zbuluara në fund, por tregojnë se dikush që ka pasur njërën prej tyre ka qenë me Covid (A.M/Faxweb.al)