LISTA/ Si përhapet Covid19? Ja cilat janë aktivitetet ditore më të rrezikshme

Me hapjen e masave nga qeveria, është ulur ndjeshëm sensibilizimi i qytetarëve për të zbatuar masat anti-covid, pavarësisht rritjes së lartë të shifrave.

Tanimë asnjë aktivitet nuk është i ndaluar, dhe qytetarët kryejnë lirisht aktivitetet e tyre të përditshme. Por kush janë aktivitetet që përbëjnë rrisk më të lartë të përhapjes së koronavirusit.

Shoqata mjekësore Texas Medical Association ka publikuar një listë të aktiviteteve, ku për nga rreziku i përhapjes së Covid-19 kryesojnë pikërisht kafenetë, duke u ndjekur më pas nga stadiumet, koncertet, teatri, si dhe palestrat.

Rrisk i ulët: Të hapësh e-mailin; Të shkosh në restorant; Të luash tenis; Kamping; Rrisk mesatarisht i ulët; Qendra tregtare; Shëtitje në këmbë vetëm ose me të tjerët, ose shëtitje me biccikletë; Loja e golfit; Qëndrimi në hotel për dy netë; Qëndrimi në hollin e pritjes së një klinike; Të shkosh në librari ose muze; Të hash jashtë në restorant; Të ecësh në një zonë me shumë persona

Aktivitetet mesatarisht të rriskuara; Të hash darkë në shtëpinë e dikujt tjetër; Të shkosh në një barbecue (festë në oborr); Plazhet; Të bësh pazar në qendër tregtare; Të çosh fëmijët në shkollë ose kampingje; Të punosh një javë në një zyrë; Të notosh në një pishinë publike

Rrisk mesatarisht i lartë; Parukeritë dhe berberhanet; Të hash brenda në restorant; Të marrësh pjesë në dasma apo ceremoni mortore; Të udhëtosh me avion; Loja e basketbollit; Loja e futbollit; Të përqafosh ose të shtrëngosh duart me një mik;

Rrisk i Lartë; Palestrat; Të shikosh film në teatër; Të marrësh pjesë në një koncert muzikeTë shkosh në stadiume; Të marrësh pjesë në aktivitete fetare me më shumë se 500 persona; Të shkosh në kafe.