Kreu i PD takime në Velipojë/ Basha: Shembjet selektrive, favorizohen emra të njohur edhe për Europolin edhe për Interpolin

Kryedemokrati Lulzim Basha ka zhvilluar një takim me sipërmarrësit, operatorët turistikë dhe qytetarët në Velipojë ku ka dëgjuar shqetësimet e tyre.

Basha ka pyetur një prej bizneseve se si ka qenë xhiroja dhe përgjigjja ka qenë 50% e xhiros në krahasim em vitet e tjera.Basha premtoi që në qeverisjen e tij do të hiqen shumë pengesa për turistët që vijnë nga Kosova apo dhe nga zona të tjera për të lëvizur drejt bregdetit.

Basha tha se biznesi i vogël do ketë vetëm një taksë, 0.5% të xhiros. “Këto para do t’i shkojnë pushtetit vendor. Po ndihmuam biznesin, ekonominë, biznesin e vogël, kemi ndihmuar dhe këta të punësuar. Ndihma nga sipërmarrjes, biznesit të vogël është dhe ndihmë ndaj punësimit. Vëmendja ime , vëmendja e PD është në masë të madhe ndaj biznesit të vogël” deklaroi Basha, duke shtuar se ekonomia është në kolaps total