Muzikologu Shqiptar Ramadan Sokoli “Nderi i Kombit”

Në vlerësim dhe mirënjohje për kontributet e Tij të jashtëzakonshme, si themelues i etnomuzikologjisë shqiptare, pata nderin të çmoj me Dekoratën e lartë Nderi i Kombit, kompozitorin dhe pedagogun e shquar, Ramadan Sokoli.

L'immagine può contenere: 2 persone, persone in piedi e spazio all'aperto


Me veprën e Tij studimore e muzikore, pjesë e patjetërsueshme e identitetit kulturor europian të shqiptarëve, Profesor Sokoli, duke dhënë përgjigje shteruese për mënyrën e organizimit dhe tipologjisë bazë të folklorit muzikor shqiptar, ka zënë vendin e merituar në panteonin e personaliteteve më të shquara të kulturës së kombit tonë.

L'immagine può contenere: 7 persone, persone in piedi, matrimonio, vestito elegante, albero e spazio all'aperto

Koha për të mbrojtur dhe forcuar identitetin kombëtar duke mbrojtur trashëgiminë kulturore

L'immagine può contenere: 4 persone, persone in piedi, albero e spazio all'aperto