IKMT ne Velipoje, SKANDALI MJEDISOR, pastrohet plazhi mbetjet ne Hidrovorin e Vilunit (VIDEO)

IKMT ka zbarkuar serish ne Velipoje kete te marte, por kesaj here jo per te prishur objekte pa leje, por per te pastruar mbetjet e lene nga aksioni dy ditor I mbajtur disa dite me pare ne plazhin e Velipojes.

Por pavareissht inisiatives per te pastruar te gjithe brezin renor nga mbejtet e lena nga aksioni, nje skandal mjedisor, po behet pikerisht nga dora e shtetit.

Mjetet e tonazhit te rende, pasi marrin objektet dhe mbetjet inerte nga hapesira renore e plazhit, po I hedhin mbetjet ne prane Hidrovorit ne Lagunen e Vilunit.

Pa pyetur askend, IKMT po depozitojne mbetjet inerte ne nje nga zonat me te bukura te Velipojes, e aq me teper prane hidrovorit I cili eshte nje objekt I rendesise se vecante.

Videot e siguruara tregojne kete masaker mjedisore, kur kujtojme qe ne territorin e Qarkut te Shkodres eshte I vendosur edhe nje landfilled per depozitimin e mbetjeve /EETIMES/