Studimi britanik: Fëmijët kanë gjysmën e shanseve për tu prekur nga COVID

Një studim britanik i Shkollës së Londrës për Higjienën i publikuar në ‘Nature Medicine’ ka dalë në përfundimin se fëmijët kanë gjysmat e shanseve të infektohen me COVID19 se sa personat mbi 20 vjeç.

Po ashtu studimi thotë se fëmijët zakonisht edhe nëse infektohen nuk shfaqin shenja të COVID19

Sipas tij, infektimi nga koronavirusi tashmë varet nga mosha i cili është një faktor i rëndësishëm por për shenjat klinike dhe për infektimet, pasi për përhapjen fëmijët edhe nëse nuk kanë shenja klinike ia përhapin lehtësisht personave mbi 20 vjeç, të rritur apo dhe të moshuarve.

Në fakt studimi bazohet në 6 vende, Kanadaja, Kina, Italia, Japonia, Singapori dhe Koreja e Jugut që ishin vende të cilat u prekën masivisht nga koronavirusi.

Ky studim mund të vlejë për autoritetet mbi hapjen e çerdheve apo shkollave të arsimit parauniversitar.

(BalkanWeb)