Ndahet nga jeta në moshën 90 vjeçare, mjeku i njohur shkodran Agostin Dema

Ka ndërruar jetë në moshën 90 vjeçare në shtetin Italian, një nga mjeket e njohur shkodran, doktor Agostin Dema. Goditja nga Covid 19 i mori jetën, pikërisht në një periudhe kur as familja nuk mundet t’i japë lamtumirën e fundit, mjekut që në jetën e tij i dha shumë qytetit të Shkodres, e më vonë edhe Italisë, duke kontribuar në fushën e mjekësisë.

I lindur në vitin 1930, Dema i përket plejadës së shquar të mjekëve të Shkodrës. Ai mbaroi studimet e larta në Universitetin e Tiranës, po aty edhe specializimin për endokrinologji. Në fillimet e tija si mjek shërbeu në Tiranë, përkrah mjekut të madh shkodran Frederik Shiroka, i cili ishte njëkohësisht edhe kushëriri i tij. Më pas u kthye në qytetin e lindjes dhe ishte ndër të parët mjekë që krijuan shërbimin e specializuar të endokrinologjisë në Spitalin e Shkodrës.

Ai ishte endokrinologu që për disa dekada shërbeu pa u lodhur në Spitalin dhe Poliambulancën e qytetit. Janë me mijëra pacientë me diabet, teroide e sëmundje të tjera hormonale, që kanë provuar humanizmin, profesionalizmin dhe përkushtimin e tij ndër vite edhe pas daljes në pension. Gjithashtu ai ishte i pari që organizoi kurset për infermier profesional në Shqipëri, pasi kishte kryer kursin për ndihmës mjek, si dhe njihet për hapjen edhe të repartit të diabetologjisë.

Agostin Dema ishte djali i madh i të ndjerit Kolë Dema, arsimtarit të karrierës, përkthyesit dhe autorit të disa veprave letrare, si: “Begatitë e Shqypnisë” dhe dramave “Konti i Drishtit” “I padituni për gjaksi” “Hasmi i dytë” etj.

Ai ishte gjithashtu, vëllai i të ndjerit Zef Dema të persekutuarit politik të denuar me vdekje e konvertuar me burgim të përjetshëm, që më pas vuajti 15 vite në burgjet e diktaturës komuniste. Profesionin e mjekut, ai arriti t’ja transmetonte edhe të birit, Eugen Dema, i cili është një mjek ortoped i njohur në Itali /RealitetiPost/

19 Comments

 1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

 2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl authors and blogs

 3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life authors and blogs

 4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life websites and blogs

 5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life articles and blogs

 6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl authors and blogs

 7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl websites and blogs

 8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl authors and blogs

 9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

 10. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life websites and blogs

 11. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life authors and blogs

 12. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published.