Gazetari i Report Tv, Ergys Kavaja ka dhënë detaje lidhur me 12 rastet e reja të regjistruar brenda 24 orëve të fundit në Shkodër. bëhet fjalë për dy rrethe familjarë. Rasti i parë është në Kiras, ku dyshimet janë se janë infektuar gjatë një ceremonie mortore, ku pavarësisht situatës së krijuar nga koronavirusi, nuk është marrë asnjë masë nga ana e familjarëve.

Ndërkohë rasti i dytë është në lagjen e Dobraçit. Ditën e djeshme është infektuar një person në moshën 55-vjeç e ndërsa janë infektuar dhe familjarë të tij. Edhe në këtë lagje, mendohet se përhapja ka ndodhur gjatë vizitave familjare që kanë pasur për një të sëmurë. Gazetari raporton se në shtëpi për të vizituar të moshuarin kanë qenë mbi 20 persona.

Në total në qytetin ë Shkodrës janë konfimuar 22 raste dhe renditet e katërta, pas Tiranës, Durrësit dhe Fierit.