Koronavirusi/ Ja si eshte situata ne Qarkun Shkoder

Informacion i datës 16 mars 2020, ora 18:00

Ju informojmë mbi situatën në territorin e Qarkut Shkoder.

Zyrtarisht nuk raportohet për asnjë rast me Covid-19 në Qarkun Shkoder. Ka vijuar veprimtaria e strukturave për ndalimin e qarkullimit të automjeteve por edhe kufizimin e lëvizjes së këmbësorëve kryesisht në zonën e Liqenit të Shkodres, nëpërmjet postoblloqeve bashkëpunuese të DVP, FNSH, Repartit të Ushtrise Vau-Dejës 1010 dhe Policisë Bashkiake, të cilët kanë kufizuar edhe qendrimin e njerezve në lulishtet e qytetit.

Nga Inspektoriati Shtetësor Shëndetsore janë ushtruar kontrolle dhe inspektime në territoret e pesë bashkive në 84 bar-restorante që rezultuan të mbyllura, në 23 furra buke për të parë respektimin e rregullave të sigurisë ushqimore, në 38 markete ku u konstatua se zbatoheshin rregullat e higjenes dhe në 5 fabrika-fasonerie të cilat ishin të mbyllura. Komisioni Mbrojtjes Civile –Qarku Shkoder, ka koordinuar veprimtarine e të gjithë strukturave duke kërkuar me këmbengulje zbatimin e masave në zbatim të Aktit Normativ nr. 3, datë 15.3.2020 “Për marrjen e masave të veçanta administrative gjatë kohëzgjatjes së periudhës së infeksionit të shkaktuar nga covid19” si dhe urdhërin nr.168/1 datë 15.03.2020 të Ministrisë së Shëndetsisë, si dhe të gjithë masave që janë marrë për të parandaluar sa më shumë të jetë e mundur shpendarjen e infeksionit nga COVID-19, duke rritur përqëndrimin e strukturave dhe inspektoriateve tek disiplinimi dhe zbatimi i rregullave të higjenes dhe tregtise në tregjet e hapura, të cilat nëse nuk i zbatojne do të mbyllen.

Njëkohesisht është kërkuar që të parandalohen levizjet e mjeteve të komunitetit Romë dhe Egjiptian vend e pa vend si burim infeksioni. Janë deleguar detyra konkrete për zbatimin e urdhërit të Kryeministrit për ndalimin e qarkullimit te kembesoreve pas orës 18.00. Situata po monitorohet dhe koordinohet duke bashkëpunuar me të gjitha strukturat anëtare të Komisionit të Mbrojtjes Civile-Qarku Shkoder në të gjithë territorin.

5 Comments

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published.