Shefi i Urgjencës Mjekësore Skënder Brataj në një deklaratë për mediat bëri thirrje që duhet të qendrosh në shtëpi, pasi rrezikon që të përhapet virusi.

Pas rritjes së rasteve të personave të infektuar me koronavirus, ku numri zyrtar ka shkuar në 10 Brataj kërkoi që qytetarët mos të dalin, por ti marrin seriozisht masat.

Jemi në kushtet e fillimit të epidemisë. Ka sëmundshmëri. Kemi dhe të panjohurën e këtij virusi. Ajo që dua të them është se është trefishuar numri i thirrjeve në urgjencë. 80% e njerëzve që infektohen nuk shfaqin simptoma. Në këtë sezon kemi pasur gjithmonë gripin. Jemi në të njëjtat kushte në këtë moment. Ka një shpërndarje të shpejtë. Gjithsecili të rri në shtëpi të vet. Duhet të jemi të ndërgjegjshëm. E ndaloi Kina. I morën masa. Nuk ka rrugë tjetër nuk është vetëm forca dhe ligji. Duhet të izolojmë kontaktet. Distance 1 metër, edhe unë jam i stresuar. Duhet thjeshtë bashkëpunim.

Jo në spital sepse po të shkosh, mund ta merrni nëpërmjet kontaktit. Ju lutem. Duhet të merrni parasysh këshillat tha Brataj.

Sipas zv.ministres së shëndetësisë Mira Rakacolli, në vendin tonë janë kryer në total 114 teste për koronavirusin 10 prej të cilëve pozitivë.

Sipas Rakacollit 6 nga rastet e reja janë kontakte të dy të prekurve të parë, që ishin babë e bir ndërsa dy të tjerët janë raste të veçuara

Zv.ministrja i referohej dhe rastit të 31 vjeçarit që kishte pasur një historik udhëtimi në Milano, si dhe një personi të sëmurë në spitalin e Durrësit.