Rregulli strikt! Të gjithë shqiptarët do te kene nevoje per vize nese duan të vizitojnë vendet e Shengenit

Nga viti 2021, të gjithë ata që kanë pasaportë shqiptare dhe dëshirojnë të udhëtojnë në ndonjë nga vendet e Zonës Shengen do duhet të aplikojnë dhe të marrin një ETIAS.

TIAS është (European Travel Information and Authorization System) dhe është një sistem i ri që do zbatohet për të regjistruar qytetarët pa viza që hyjnë dhe dalin nga vendet e Shengenit.

Megjithëse është pjesë e Evropës, Shqipëria nuk është vend anëtar i Zonës Shengen dhe as pjesë e Bashkimit Evropian për momentin.

Kjo është arsyeja pse shtetasit shqiptarë, megjithëse janë evropianë, do të kenë nevojë për viza ETIAS kur planifikojnë të vizitojnë vendet që i përkasin Zonës Shengen.

ETIAS për vendet e Shengenit është duke u zbatuar nga autoritetet e emigracionit për të forcuar kufirin dhe sigurinë e brendshme, si dhe të mbrojtur rajonin nga sulmet terroriste.

Mbajtësve të pasaportave shqiptare do t’u kërkohet të plotësojnë një aplikim në internet me informacionin e tyre personal në mënyrë që të bëjnë aplikimin ETIAS para se të udhëtojnë në vendet anëtare të Zonës Shengen.

Procesi i aplikimit në internet për shtetasit shqiptarë do të jetë i thjeshtë, i shpejtë dhe i drejtpërdrejtë . Aplikuesi do t’i kërkohet t’i përgjigjet disa pyetjeve themelore të sigurisë dhe të plotësojë një formular elektronik të thjeshtë për t’u pajisur me ETIAS.

Pasi të përfundojë procesi i aplikimit dhe të kryhet pagesa e tarifave për ETIAS dhe do të fillojë procesi i para-shqyrtimit.

Shumica e aplikacioneve përpunohen brenda 1 dite pune, megjithëse disa raste mund të kërkojnë deri në 3 ditë pune në rast se kërkohet dokumentacion shtesë.

Pasi të verifikohet aplikacioni, aplikanti shqiptar do të marrë vizan ETIAS për Shengen me email.

Për qytetarët shqiptarë që do udhëtojnë në vendet në Zonën Shengen për qëndrime afatshkurtra nga viti 2021 e tutje duhet të aplikojnë për ETIAS, pavarësisht nga mosha.

Udhëtarët që dëshirojnë të marrin një vizë ETIAS duhet të kenë një pasaportë shqiptare me një vlefshmëri minimale prej 3 muajsh, gjithashtu do të duhet të kenë një kartë krediti ose debiti të vlefshme për të kryer pagesën ETIAS, si dhe një adresë emaili aktuale ku do të dorëzohet autorizimi elektronik i udhëtimit.

12 Comments

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life articles and blogs

  2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl websites and blogs

  3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life authors and blogs

  4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life websites and blogs

  5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life articles and blogs

  6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life articles and blogs

  7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life authors and blogs

  8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

  9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published.