Frika nuk ndihmon, kujdesi po! Rama, 10 porosi për qytetarët kundër koronavirusit

Përveç kujdesit dhe masave të shtuara kundër koronavirusit me rëndësi të madhe është që të ruajmë qetësinë.

Autoritetet po i mëshojnë shumë këtij fakti që pas konfirmimit për dy persona të infektuar me COVID 19.

Kryeministri Edi Rama ka ndarë në faqen e tij në facebook 10 porosi të dhëna në gjithë botën për reagimin e individit ndaj koronavirusit.

-Frika nuk ndihmon, kujdesi po!

-Shmangni sa të jetë e mundur shtrëngimet e duarve!

-Lajini rregullisht duart jo më pak se 20 sekonda dhe shmangni gjithashtu prekjen e syve, hundës dhe gojës pas kontakteve fizike me të tjerë!

-Nëse teshtini përdorni një pecetë letre apo vendosni krahun përpara gojës!

-Kujdesuni për më të moshuarit a të sëmurët kronikë në familjen tuaj, që të kufizojnë kontaktet fizike dhe daljet e panevojshme nga shtëpia (mesatarja moshore e atyre që kanë humbur jetën në itali, sipas statistikës së fundit, është 81 vjeç!)

-Mbani parasysh që pjesa dërrmuese (mbi 80) e atyre që preken nga koronavirusi e kalojnë epideminë pa asnjë shenjë ose si një rrufë të zakonshme stinore.

-Mos u alarmoni nga shenjat gripale dhe mos lëvizni drejt e për në spital apo në qendrën shëndetësore, por telefononi menjëherë urgjencën kombëtare në numrin 127 dhe ndiqni këshillat e marra!

-Nëse vini nga zona e kuqe e italisë apo zona të tjera të prekura, vetëkarantinohuni në shtëpinë tuaj për 14 ditë, duke shmangur kontaktet me jashtë shtëpisë, pavarësisht se mund të mos keni asnjë shenjë shqetësuese!

-Bëni shumë kujdes me burimet e informacionit e sidomos me internetin dhe referojuni burimeve zyrtare të autoriteteve të shëndetësise e këshillave të tyre!

-Asnjë panik dhe asnjë dyshim se do ta kalojmë edhe këtë sfidë së bashku, duke mos e harruar asnjë çast se nuk jemi përpara fundit të botës, po përpara një virusi të panjohur deri më sot (me shërueshmëri mesatare statistikore në 97 të rasteve)

5 Comments

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life authors and blogs

  2. I know a lot of folks whom I think would really enjoy your content that covers Web Doctors in depth. I just hope you wouldn’t mind if I share your blog to our community. Thanks, and feel free to surf my website xrank.cyou

Leave a Reply

Your email address will not be published.