Raporti i KE, Mesi : Shqipëria pret hapjen e negociatave në Samitin e Zagrebit

Komisioni Europian publikoi raportin për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, ku i rirekomandon Këshillit të Europës, i cili do të mblidhet në fund të muajit mars fillimin e bisedimeve pë anëtarësim.

Në një prononcim për Eunews.al, nënkryetarja e Komisionit të Integrimit Europian në Kuvendin e Shqipërisë, Senida Mesi deklaron se Komisioni Europian rekomandon për të tretën herë fillimin e bisedimeve për anëtarësim për Shqipërinë, duke argumentuar që vendi ka bërë progres në fushat prioritare.

Sipas Mesit, Komisioni ka parashtruar propozimin e tij për të çuar përpara procesin e pranimit në BE nën kuadrin edhe të metodologjisë së re, duke i qëndruar besnike dhe kollonave kryesore që procesi duhet të jetë: më i besueshëm, më dinamik, më i parashikueshëm dhe me drejtim më të fortë politik.

“Kjo rikonfirmon dhe njëherë përgjegjshmërinë e kësaj maxhorance jo vetëm për të filluar këto reforma, por për ti thelluar ato në dobi të vendit. KE ka vlerësuar Shqipërinë në lidhje me përparimin në zbatimin e reformës në drejtësi dhe procesin e verifikimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve, në rrugën e duhur të demonstruar në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, duke përfshirë edhe kur bëhet fjalë për kultivimin e kanabisit dhe trafikun e drogave të forta. Ai gjithashtu tregon çështje të tjera të rëndësishme, të tilla si marrëveshja për reformën zgjedhore dhe përpjekjet për të adresuar kërkesat e azilkërkuesve.

Duke u ndalur në realizimin e pikave të aprovuara nga Bundestagu dhe solidaritetit të treguar nga vendet e BE në konferencën e donatorëve për mbështetjen në rindërtimin e vendit pas tërmetit të 26 Nëntorit, Shqipëria pret që me 6 7 Maj në samitin e Zagrebit mes vendeve të BE dhe Ballkanit Perendimor të vendoset hapja e negociatave për anëtarësim.

“Një gjë është e sigurtë, sido që të jetë vendimi, reformat do vazhdojnë, pasi ato: sigurojnë qeverisje më të mirë dhe transparente Rrisin besueshmërinë e popullit tek qeverisja, Rrisin investimet direkte dhe garantojnë asitencën teknike dhe financiare nga BE, si dhe Shënojnë progres e sigurojnë shtetin e së drejtës dhe të ardhme më të sigurtë dhe Shqipëri më të fortë” deklaron Mesi.

22 Comments

 1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl authors and blogs

 2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life articles and blogs

 3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

 4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life websites and blogs

 5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

 6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

 7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

 8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl authors and blogs

 9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life websites and blogs

 10. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life articles and blogs

 11. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life authors and blogs

 12. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

 13. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life authors and blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published.