Shkenca zbulon se përkëdhelja ju mban të lidhur me partnerin tuaj

Përkëdhelja nuk tregon vetëm aftësinë tuaj për të simpatizuar dikë, por gjithashtu ul nivelin tuaj të hormoneve të stresit, sipas disa studiuesve.

Për më tepër, nëse kolesteroli juaj është i lartë, përqafimi ndihmon për ta balancuar atë.

Por ka edhe një gjë, që në të vërtetë mund të jetë problematik.

Bright Side do të ndajë me ju se si ekspertët konkluduan që përkëdhelja mund të jetë ajo që ju afron juve dhe gjysmës suaj më të mirë, kështu që ju keni një arsye për të përqafuar edhe më shumë.

Përkëdheljet lëshojnë një substancë që të bën të ndiheshs mirë.

Ato mund t’ju ndihmojë të ndërtoni një marrëdhënie afatgjatë dhe më të fortë.

Mund të shtojë 5 vite në jetën e një njeriu, ndërsa përkëdhelja mund të shtojë vite në marrëdhënien tuaj, besojnë shkencëtarët.

Çiftet nuk mohojnë që akti i përkëdheljes ndërton intimitet në marrëdhënie, por ata mund të dyshojnë se kjo i bën ata të varur nga njëri tjetri.

Një hormon i thjeshtë është arsyeja që qëndron pas kësaj varësie romantike: Oxytocina.

Hormoni u analizua për herë të parë si substancë që shkakton qetësi te gratë.

Dhe është e njëjta substancë kimike që urdhëron trurin të lëshojë qumështin për të porsalindurin. Është gjithashtu përgjegjës për lidhjen e nënës dhe foshnjës dhe afrimin me njëri-tjetrin.

Me kalimin e kohës, shkencëtarët kanë kuptuar se hormoni prodhon ndjenja të lumturisë, ngrohtësisë dhe dashurisë.

Në thelb na bën të ndihemi mirë.

Shkencëtarët gjithashtu kanë zbuluar se ajo lëshohet në sasi të mëdha nga truri ynë kur ne kemi ko-ontakt me dikë që është i rëndësishëm për ne.

E thënë thjesht, kjo na bën të varur dhe organet tona e dëshirojnë atë gjithnjë e më shumë, sipas disa studimeve të reja.

Pra, nëse partneri juaj është i fiksuar pas përkëdheljeve me ju, mund të ketë një shpjegim shkencor për këtë.

Oksitocina mund të zvogëlojë mundësinë e mashtrimit.

Ne priremi të dëshirojmë të jemi krijesa monogame dhe të krijojmë familje.

Por ekspertët ende po përpiqen të kuptojnë pse është ky rasti.

Sipas teorisë së evolucionit, burrat supozohet se dëshirojnë të përhapin gjenet e tyre, duke pasur marrëdhënie me gra të shumta.

Çuditërisht, oksitocina mund të luajë një rol nëse ata qëndrojnë besnikë.

Hulumtimet e bëra nga psikiatri Rene Hurlemann kanë sugjeruar që shpërthimet e shpeshta të oksitocinës i bëjnë partnerët tanë më tërheqës për ne.

Plus, një lëshim i vazhdueshëm i oksitocinës shkakton shkarkimin e dopaminës, një tjetër kimikat që të bën të ndihesh mirë.

Nuk është çudi që mund të bëhemi të varur nga ai me të cilin jemi përkëdhelur, pasi kimikatet mund të jenë arsyeja.

Duke lexuar shpjegimet e mësipërme mund ti jepet një përgjigje pyetjes se pse po dashurohesh me partnerin çdo dite.

21 Comments

 1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life authors and blogs

 2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl authors and blogs

 3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl authors and blogs

 4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

 5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life authors and blogs

 6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life articles and blogs

 7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life articles and blogs

 8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl websites and blogs

 9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life authors and blogs

 10. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl websites and blogs

 11. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

 12. I have been looking for articles on these topics for a long time. majorsite I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

Leave a Reply

Your email address will not be published.