200 familje ne fshatin Mal i Jushit te Bashkise Vau i Dejes jane pa uje te pijshem prej me shume se 3 javesh. Shkak eshte bere demtimi i nje pompe permes te ciles ujesjellesi furnizon kete fshat . Banoret thone qe pas ankesave te tyre i eshte thene qe pajisja e demtuar do porositet jashte vendi por koha kalon dhe ato vazhdojne pa uje.

Ato deklarojne se jane pagues te rregullt te faturave te konsumit te ujit ndaj dikush duhet te pergjigjet per kete defekt qe le pa uje nje fshat te tere. Gjate ketyre diteve ato kane mbushur uje tek fshati me i afert i cili eshte disa km distance. eetimes