Dr Amani Ballour, pediatrija nga Siria e cila udhëhoqi një spital nëntokësor në Gutan Lindore gjatë periudhës 2012 2018, është shpërblyer me çmimin Wallenberg të Këshillit Evropian, për guximin, trimërinë dhe përkushtimin e saj për të shpëtuar qindra jetë gjatë luf tës në Siri.

Të drejtat e njeriut dhe dinjiteni individual nuk janë një luks i kohërave të paes Dr Amani Ballour është një shembull shkëlqyer i empatisë, virtytit dhe nderit që mund të lulëzojnë edhe në rrethanat më të vështira midis luf tës dhe vuajtjes, tha Marija Pejčinović Burić, Sekretarja e Përgjithshme e Këshillit të Evropës

Një pediatre e re, e sapodiplomuar, Dr Ballour filloi si vullnetare që ndihmonte të lën duarit dhe vite më vonë, përfundoi duke menxhuar një ekip prej 100 personash në spitalin nëntokësor, Shpella, në qytetin e saj të lindjes, afër kryeqytetit Sirian

Shpella u bë një shkëndijë shprese dhe sigurie për shumë civilë të përndjekur. Atje Dr Ballour rrezi konte sigurinë e saj për të ndihmuar ata që kishin më së shumti nevojë

Ajo dhe të tjerët kanë punuar ditë pas dite për të shpëtuar jetët e aq shumë njerëzve, duke përfshirë fëmijë që vuanin efektet e ar mëve kimike, ka shtuar Sekretarja e Përgjithëshme