“Na është ngushtuar jeta” banorët e Postribës ngrihen në protestë: Firma gurore po na lë pa ujë të pijshëm

Banorët e Postribës në Shkodër kanë zhvilluar një protestë pasi një firmë gurore po dëmton ujin e pijshëm për gjithë zonën dhe të gjithë burimet natyrore duke e bërë zonën të pajetueshme.

Ata iu kanë bërë shkresa të gjitha institucioneve deri tek kryeministri, por thirrjet e tyre kanë shkuar në vesh të shurdhër. Një prej banorëve, Smail Braçi tha se për shkak të punimeve është bllokuar kanali vaditës dhe uji është bërë i papijshëm.

“Jam banor i fshatit Domen. Për krejt komunitetin e Postribës paraqet një rrezik shumë të madh punimi i kësaj gurorreje lidhur me çështjen jetike. Kjo gurore punon mbi burimin e ujësjellësit që furnizohet komuna Postribë. Kjo gurore ka prishur një kanal vaditës, që vaditen me të disa hektarë tokë dhe sot thahen për ujë. Sot është bërë prishja e saj totalisht.

Ky kanal është thënë se do të futet në tub, por është lënëpër të mos u furur në tub sepse gjëja e gjallë gjithmonë ka pirë ujë në këtë tub. Mungesa e ujit është në këtë kanal vaditës. Ka bërë ndotje ekologjike, pluhura dhe kullotat bëhen të pakullotshme për gjënë e gjallë. Fshati jonë jetën e ka të lidhur me to. Ne na është ngushtuar jetesa në maksikum.

Ndoshta qeveisë i duket diçka e vogël kjo punë, ndoshta ju duket më me interes të sjellin qumështin prej Serbie dhe mishin prej Brazilit. Është bllokuar krejt rrejedha e ujit dhe ne sot pimë ujë të turbullt e të papijshëm”, tha ai.

Ndërsa një tjetër banor, Bashkim Ruçi u shpreh se autoritetet mohojnë të ketë punime në zonë.

“Lumi Rrasek dhe kanali vaditës janë prishur, peticioni i është dërguar të gjithë institucioneve dhe përgjigja ka qenë se firmat s’janë duke punuar. Mbi 7 shtëpia janë të pabueshme”, deklaroi ai.

20 Comments

 1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

 2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl authors and blogs

 3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life websites and blogs

 4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

 5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life websites and blogs

 6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

 7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

 8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life authors and blogs

 9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl articles and blogs

 10. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl websites and blogs

 11. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life websites and blogs

 12. En güncel ve güvenilir haberleri sitemizden bulabilirsiniz. Bir çok alanda haber ve son dakika haberleri için sitemizi ziyaret edin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.