“Janë flluska sapuni”, avokati i grupit “Bajri”: Nuk ka akuza të reja, por vetëm dyshime

Behar Bajri, Safet Rustemi, Ilir Rustemi, Ismet Idrizi dhe Asmer Bilali do të vijojnë që të qëndrojë në burg për akuzat e reja që ka ngritur prokuroria, pavarësisht se masa për akuzat e një viti më parë u shuan dje. Ndërkohë që mikesha e Behar Bajrit, Jorida Muratit iu ndryshua masa e sigurisë nga arrest me burg në arrest shtëpie. Për mjekët Senad Halluni, Florine Hoxha dhe Mira Nikaj nga arrest shtëpie hetimet do të vijojnë në masën detyrim paraqitjeve, teksa i vetmi në kërkim është Sirjan Alija.

Report Tv ka zbardhur deklaratat e Safet dhe Behar Bajrit në gjyq gjatë seancës te Krimet e Renda, të cilët kanë mohuar akuzat e reja të ngritura nga prokuroria, raporton gazetarja e Report Tv, Xhensila Kodra. “Gjithcka e kemi nga Anton Martini (Ka qenë prokuror në Shkodër para dy vitesh). Janë akuza të sajuara, duan të na mbajnë në burg me cdo kusht. Mos na mbani pa të drejtë” mësohet se kanë thënë ndër të tjera Behar dhe Safet Bajri, kushërinj të parë.

Avokati i Bajrave u shpreh se vendimi për masën e sigurisë është i paligjshëm, i mbështetur në prova të vjetra për të cilat masa u shua. E gjithë dosja, për atë do të jetë një flluskë sapuni. “Vendimi i gjykatës është një instrument ekstra procedural në kundërshtim të plotë. Nuk është rastësi pasi ditën kur kërkuam shuarjen e masave për katër të arrestuarit cakton katër masa të reja. Mund të them me bindje të plotë se dosja Bajri, është një flluskë sapuni dhe prokuroria e di aq mirë sa ne dhe do të plasë sapo të gjykohet në themel.

Janë të njëjtat shkaqe për të cilat janë dhënën masat në shtator të 2018. Kjo po bëhet për të zgjatur sa më shumë hetimet. Të pandehurit pretenduan paligjshmërinë e këtij vendimi. Argumenti është se masa e sigurisë arrest me burg e humbi efektin pas 14 muajve. Nuk kemi të bëjmë me akuza të reja, por me dyshime, që janë vendosur që në themel në shtator 2018″ tha ai.

Për katër anëtarë të grupit Bajri dje u shua masa e sigurisë me burg për akuzat e ngritura nga prokuroria për operacionin e shtatorit të vitit të kaluar. Por duke qenë se prokuroria nuk arriti të mbyllte hetimet dhe të dërgonte dosjen në gjyq ngriti akuza të reja për gjobëvënie dhe ndikim të paligjshëm për punësime në spitalin e Shkodrës duke kërkuar sërish arrestimin e tyre, pra që të vijojnë të qëndrojnë në qeli duke bllokuar lirimin.

17 Comments

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life authors and blogs

  2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life authors and blogs

  3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl articles and blogs

  4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life authors and blogs

  5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl authors and blogs

  6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

  7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

  8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

  9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

Leave a Reply

Your email address will not be published.