Meta: Shqiptarët të hapin sytë dhe të marrin fatin e tyre në dorë, do t’i kundërvihem me të gjitha forcat përpjekjeve anti-demokraci (VIDEO)

 Në një konferencë të jashtëzakonshme për mediat, Presidenti i Republikës Ilir Meta tha se vija e kuqe është Kushtetuta, ndërsa solli në vëmendje 22 nëntorin që përmes referendumit popullor solli kushtetutën e re.

“Kushtetuta e ’98-ës vendosi rotacionin normal politik. Kjo kushtetutë gëzon nderimin e shqiptarëve, por u zhbë në errësirë të plotë nga marrëveshja politike e vitit 2008. Ndryshimet që u bënë në 2016-ën kanë nxjerrë në pahj probleme akute që u paralajmëruan se do të ndodhnin. Kushtetuta u kthye në rregullore me data dhe afate që janë shkelur që të gjitha, që kanë shkaktuar një kaos ligjor që po çon në paralizimin e sistemit të drejtësisë. Me këto afate një pensionist nuk mund ta gëzojë kurrë pensionin që i takon!”, shtoi më tej Meta, teksa tha se si presidenti “do t’i kundërvihet me të gjitha forcat përpjekjeve të tilla anti-shqiptare.

Shqiptarët të hapin sytë, të marrin fatin e tyre në dorë, në mbrojtje të kushtetutës dhe që fëmijët e tyre të mos ikin nga atdheu. Kushtetuta është vijë e pakalueshme nga armiqtë e saj. Presidenti do të jetë në mbrojtje të lirive dhe të drejtave themelore të popullit. Presidenti do të kërkojë mbështetjen e popullit që përmes referendumit të mbrojë demokracinë që është fituar me vuajtje dhe sakrifica njerëzore”, tha Meta.

Presidenti do të bëjë gjithçka që e drejta për referendum të mbrohet. “Të mbrojmë kushtetutën sot dhe të ardhmen e fëmijëve tanë, Shqipëria e para”, përfundoi kreu i shtetit duke bërë simbolin e shqiponjës me dy duar.

Kjo deklaratë e Metës vjen pas ngërçit të krijuar përgjatë javëve të fundit për ngritjen e Gjykatës Kushtetuese. Një ditë më parë vettingu shkarkoi në apel Besnik Muçin, të dekretuarin e Metës si anëtar të Kushtetueses. Po sot kreu i shtetit shpalli sërish vakancën për anëtarin në Kushtetuese në vend të Muçit, ndërsa ky i fundit nuk e ka pranuar vendimin e vettingut teksa sot shkoi sërish në Gjykatën Kushteutese.

Pjesë nga deklarata e presidentit

Sa më serioz sistemi demokratik  një vendi aq më i radhë është ndryshimi i kushtetutës. Kushtetuta pothuajse gjithmonë kanë lindur në kohë krizash. Është kushtetuta e një vendi ajo që vendos kufirin e një pushteti dikujt. Ajo mbetet vijë e kuqe për sa kohë fuqia e saj buron e prej popullit. Për herë të parë populli shqiptar miratoi përmes referendumit kushtetutës e Republikës së Shqipërisë të udhëhequr nga Sabri Godo dhe Arben Imami nën rekomandimet e Komisionit të Venecias. Populli vendosi se sovraniteti i Republikës së Shqipërisë i përket vetëm atij. Populli vendosi se sistemi i qeverisjes bazohet në ndarjen e tre pushteteve dhe se liritë e qytetarëve duhet të ishin të pandara dhe të patjetërsueshme. Kushtetuta e 98 mundësoi rivendosja e paqes sociale në vend dhe rotacionin politik. Ajo u zhbë brenda natës nga marrëveshjet politike në vitin 2008. Si pasojë e saj deputetët nuk përfaqësojnë më vullnetin e popullit.

Kushtetuta nga dokumentin themeltar i shtetit është kthyer në një rregullore me data dhe afate të cilat janë shkelur të gjitha

Zbatimi i këtij procesi do duhet të ishte i kujdesshëm. Organet e reja të gjyqësorit duhet të kenë një trup profesionistësh dhe jo thjesht emra që mbushin vakancat. Zbatimi i Reformës në Drejtësi vazhdon të jetë i njëanshëm. Tashmë jemi para një situatën më dramatike ku kushtetuta po shkelet hapur dhe dhunshëm me qëllim për të vendosur gjithë pushtetet në duart e kryeministrit aktual. Sot janë kapur të gjitha bashkitë e vendit. Kuvendi është lënë pa Gjykatës Kushtetuese dhe po bëhet çmos për të bllokuar krijimin e saj sipas Kushtetutës. Me këto afate një pensionist mund të mos e gëzojë atë që i takon. Prokurori i Përgjithshëm është zgjedhur në mënyrë anti kushtetuese për të korrur vendime arbitrare. Qeveria ka krijuar një borxh që qytetarët duhet ta shlyejnë në 20 vitet e ardhshme. Vendi po shpopullohet pa ndalim. Nuk ka më asnjë investim serioz nga vendet e zhvilluara. Është koha për t’i thënë ndal këtij degradimi. Shqipëria e kë pësuar njëherë.

Unë do të qëndroj si kryegarant i mbrojtjes së Kushtetutës dhe do t’i kundërpërgjigjem me të gjitha forcat. Shqiptarët të marrin fatin e tyre në dorë dhe të mos ikin më. Kushtetuta është vija e kuqe. Shqipëria nuk është dhe nuk do jetë shpresëhumbur. Presidenti do të kërkojnë popullit që përmes referendumit të mbrojë kushtetutën. Vendimi i popullit është mbi të gjitha. Presidenti do të bëjë gjithçka që kjo e drejtë të mbrohet.

Deklaratë e jashtëzakonshme e presidentit Ilir Meta: Kushtetua u zhbë nga marrveshjet e 2008 – Për lajme të tjera klikoni në www.shqiptarja.com

Deklaratë e jashtëzakonshme e presidentit Ilir Meta: Kushtetua u zhbë nga marrveshjet e 2008 – Për lajme të tjera klikoni në www.shqiptarja.com

Posted by Shqiptarja.com on Friday, November 22, 2019


27 Comments

 1. I enjoy you because of all of the effort on this blog. Betty delights in carrying out internet research and it’s easy to see why. A lot of people hear all about the compelling form you convey both interesting and useful guidelines by means of the blog and attract contribution from other individuals about this area of interest and my child has always been becoming educated a great deal. Enjoy the remaining portion of the new year. You’re carrying out a dazzling job.

 2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl websites and blogs

 3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl authors and blogs

 4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

 5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl websites and blogs

 6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl websites and blogs

 7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

 8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life articles and blogs

 9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl websites and blogs

 10. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

 11. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

 12. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl websites and blogs

 13. That is a really important issue in the modern world. Thank you very much for sharing this post, I appreciate your work. It was a very informative post. Find many useful and informative links.I liked your writing, too. The concept of the subject was well discussed. I want to come back here. Thank you so much for writing such a good article. https://majornoriter.com/

 14. I’m writing on this topic these days, baccaratsite, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

 15. Thank you for great information. Hello Administ . Dünyanın her yerinden kalite puanı yüksek sitelerden hacklink almak için bizimle iletişim kurabilirsiniz. Hacklink ihtiyaçlarınledebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.